Is er voor de jeugd in de Schilderswijk en Transvaal genoeg te doen om de vrije tijd zinvol en constructief te besteden? Die vraag staat morgen (donderdag 15 februari) centraal tijdens het Jeugd Tribunaal Schilderswijk en Transvaal in theater De Vaillant aan de Hobbemastraat 120 in Den Haag. Bewoners, politici, beleidsmakers, deskundigen en organisaties uit de wijken gaan dan vanaf 17 uur onder leiding van Theater In Feite met elkaar in gesprek over dit thema.

Het tribunaal is volgens de organisatie een ludieke vorm om een serieuze zaak aan de kaak te stellen. Het is natuurlijk theater, maar daarom niet minder serieus of -belangrijk. Advocaat Pro neemt het op voor de kinderen, tieners en ouders in de wijken die vóór een verandering van de huidige situatie zijn. Advocaat Contra voor degenen die het standpunt zullen verdedigen dat de huidige situatie volstaat.

Het tribunaal is een initiatief van buurtcentrum De Mussen, stichting Jeugdwerk en buurthuis Mandelaplein en wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, Stichting Levi Lassen en Stichting Het R.C. Maagdenhuis.

(foto: Theater De Vaillant)

Print Friendly, PDF & Email