Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het tweede elftal van ADO Den Haag heeft maandagavond het oefenduel met de beloften van NEC gewonnen. In het Cars Jeans Stadion eindigde de wedstrijd in 3-0. Yahya Boussakou (2x) en Chovanie Amatkarijo troffen doel voor de Haagse beloften. De eindstand was bij rust al bereikt.

ADO Den Haag was in de eerste helft veel sterker dan de opponent uit Nijmegen. Het elftal van Virgilio Teixeira speelde met passie en won vrijwel elk duel. Maar het publiek in het Cars Jeans Stadion zag ook prima combinaties van de jonge Hagenaars. En de beloften konden het overwicht in de wedstrijd ook vertalen naar het scorebord. Na een half uur spelen gaf dat al een 3-0 voorsprong aan.

Amatkarijo opende al na drie minuten de score op aangeven van Tyrone Owusu. Na precies een kwartier was er een goede loopactie van Yahya Boussakou vanaf de linkerkant. Zijn inzet van binnen de zestien meter ging via de doelman van NEC tegen de touwen. Nadat Mike Havekotte reddend kon optreden bij een van de spaarzame uitvallen van NEC, maakte ADO Den Haag de derde goal. Weer stonden Owusu en Amatkarijo aan de basis van de treffer. Met zijn tweede van de avond tilde Boussakou de marge naar drie.

Na de derde goal nam ADO Den Haag wat gas terug en gunde NEC wat meer balbezit. De Nijmegenaren waren niet in staat om vanuit dat balbezit iets te creëren. 3-0 was dan ook de ruststand.

Met Paal en Heijberg voor Muringen en Achahbar veranderde er in het tweede bedrijf weinig aan het spelbeeld. ADO Den Haag gunde NEC wat meer de bal, maar kwam geen moment in gevaar. Het elftal van Teixeira deelde met name in de omschakeling nog wel wat speldenprikjes uit. Twee keer werd invaller Heijberg in stelling gebracht, maar zijn beide pogingen met het hoofd misten kracht en richting.

Boussakou droomde al van een hattrick en leek daar naar op weg in de 63ste minuut. Van Mil stak de vleugelspeler uitstekend weg. Doelman Schuurman stond een persoonlijk succes van Boussakou echter in de weg. Een minuut later kreeg de goalie nog een hand achter een inzet van spits Van Mil. Ook Havekotte kon zich in de tweede helft nog een keer onderscheiden. De doelman van ADO Den Haag reageerde attent met de voet bij een schot van dichtbij van NEC middenvelder Buitenhek. Er vielen verder geen goals meer.

De koploper van de beloftecompetitie B kwam prima voor de dag in dit duel en kan zich gaan opmaken voor het volgende competitieduel. Volgende week maandag (22 november) is NAC Breda de tegenstander in het Cars Jeans Stadion. Aanvang 18.30 uur.

Opstelling ADO Den Haag 2: Havekotte; Owusu, Muringen (46. Boom), Amofa, Achabar (46. Heijberg); Reynolds, Van Wetten (61. Leverland), Reemst; Amatkarijo, Van Mil en Boussakou (68. Van Huffel).