Het kerstmenu van The Penthouse, het hoogste restaurant (135 meter) van Den Haag, komt van de hand van een nieuwe chef-kok: Brian Whyte.

Ofschoon zijn naam anders doet vermoeden, is Whyte bepaald geen onbekende in Den Haag. De voormalige leerling van het Haags Montessori Lyceum (1998-2002) begon zijn opleiding als zelfstandig kok op ROC Mondriaan en voltooide die als leermeester bij de Stichting Vakbekwaamheid Horeca. In de tussentijd maakte Whyte zich de praktijk meester bij tal van restaurants, aanvankelijk als leerling kok bij het bekende Vermeer in Amsterdam. Maar het Haagse kon hij toch niet loslaten. Via restaurants als De Basiliek, Paul van Waarden en De Jachtvelden is hij nu dus doorgedrongen tot grote hoogte, als chef-kok van The Penthouse, gevestigd in het Strijkijzer naast Hollands Spoor.

Daar werkt Whyte nu aan een compleet nieuw kerstmenu, dat zal bestaan uit vooraf een bladerdeeg taartje van avocado, coquilles, tamarillo, wortel-gember vinaigrette, poeder van zoethoutolie; als tussengerecht kabeljauw, sucade, paddenstoelenreductie, gezouten citroen, shimeji; als hoofdgerecht hert, met karnemelk-aardappel mousseline, gerookte biet, dennennaalden-jus; en als dessert een chocolade parfait, met amarena-gelei, compote van Gieser Wildeman, en gezoute mandarijnen.

Onlangs won The Penthouse nog de Zilveren Ooievaar, de jaarlijkse prijs van de gemeente Den Haag voor uitzonderlijk ondernemerschap.

Print Friendly, PDF & Email