Sinds deze week draait het kunstproject ‘Bemin’, waarin bezoekers achter de gordijnen van sekswerkers kunnen kijken en hun verhalen aanhoren.

“Sekswerkers verdienen een ander beeld van hun werk en wie zij zijn,” zegt Esmeralda Detmers, die het project heeft gerealiseerd. “Door middel van een interactieve kunstervaring worden bezoekers langs vooroordelen van henzelf en anderen naar een kwetsbare ontmoeting met zichzelf gevoerd.” Tot en met 6 januari is ‘Bemin’ elke woensdag tot en met zaterdag van 11 tot 17 uur te bezoeken op de Stille Veerkade 19 in Den Haag.

Voor haar project is theatermaker Detmers mee geweest op veldwerk naar raamstraten, clubs, privéhuizen en massagesalons. Hier sprak zij uitvoerig met sekswerkers (mannen, vrouwen en transgenders). Ook een aantal exploitanten heeft zijn verhaal gedeeld en verteld hoe zij te maken hebben met stigmatisering rondom hun werk. Aan de hand van verschillende kunstvormen komen de verhalen van de deelnemers tot uiting. Meer informatie op deze website.

 

Print Friendly, PDF & Email