Mats van Kins heeft vandaag een handtekening gezet onder zijn eerste contract in het betaald voetbal. De 18-jarige middenvelder van het beloftenteam van ADO Den Haag tekende een verbintenis voor drie seizoenen met een optie voor nog een jaar bij de Haagse eredivisionist.

Van Kins kwam deze zomer over van RCL uit Leiden. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen mocht de Leidenaar regelmatig meetrainen met het eerste elftal. Zo ging hij ook mee op trainingskamp in Zeeland. Trainer Fons Groenendijk liet Van Kins vaak meedoen in oefenwedstrijden. Daarin maakte de middenvelder de nodige indruk met onder meer vier doelpunten. Dit weekend zit Van Kins voor het eerst officieel bij de wedstrijdselectie van het eerste team voor het duel met PEC Zwolle.

Die wedstrijd is morgen in Zwolle. Trainer Fons Groenendijk heeft vertrouwen in een goed resultaat. Bij winst schrijft ADO Den Haag zelfs geschiedenis. Nog nooit won de club vier uitwedstrijden op rij. PEC staat momenteel vierde op de ranglijst. Groenendijk zegt in bijgaande video te spreken te zijn over werklust en inzet van zijn elftal. “Ik win liever zo dan dat ik verlies met oogstrelend voetbal.”

Print Friendly, PDF & Email