De districtsrecherche Den Haag Centrum is op zoek naar getuigen van de beroving van een koerier, gisteren in de Zorgvlietstraat in Den Haag. De man werd door drie jongens beroofd van zijn telefoon waarna de drie ervandoor gingen met zijn bestelauto.

Omstreeks 10.20 uur belde de koerier aan bij een afleveradres aan de Zorgvlietstraat. Terwijl hij in het portiek stond te wachten, werd hij benaderd door drie jongens die hem beroofden van onder meer zijn telefoon en autosleutels. Daarna hebben ze de man bedreigd en gingen er in diens witte Peugeot Partner vandoor. Het slachtoffer durfde pas na enige tijd hulp te zoeken. De auto werd korte tijd later teruggevonden in de Hemsterhuisstraat. De auto is voor onderzoek in beslag genomen.

Van de verdachten is het volgende signalement bekend.

De eerste verdachte is een man van ongeveer 1.90-2.00 meter lang met een normaal, maar sterk postuur. Hij had een getint uiterlijk met een glad gezicht en was mogelijk van Antilliaanse afkomst. Hij droeg een zwarte korte jas, een zwarte muts en zwarte handschoenen. De tweede verdachte is een man met een lichtgetinte huidskleur met een lengte van 1.65-1.70. Hij droeg een zwarte jas en een zwarte muts. De derde en laatste verdachte is eveneens 1.65-1.70 meter en ook hij had een lichtgetinte huidskleur en was mogelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij sprak met een dialect en gebruikte straattaal. Hij was gekleed in een groene korte jas en had op zijn hoofd een grijze muts met witte bliksemschichten op de rand.

De districtsrecherche Den Haag Centrum onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Heeft u donderdag 19 oktober iets gezien op de Zorgvlietstraat wat met deze beroving te maken kan hebben? Heeft u wellicht gezien dat de witte Peugeot Partner werd achtergelaten op de Hemsterhuisstraat? Al uw informatie zou voor het onderzoek van belang kunnen zijn. De districtsrecherche Den Haag Centrum is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Print Friendly, PDF & Email