Met nog maar vier wedstrijden te gaan tot de winterstop wordt het tijd dat ADO Den Haag weer eens wat punten toevoegt aan zijn schamele totaal. De ploeg van Fons Groenendijk, die met 17 punten de elfde plek bezet, leek vorige week in het eigen Cars Jeans Stadion al last te hebben van een vroege winterdip (0-3 tegen FC Groningen). Dat was de tweede nederlaag op rij, na het eerdere verlies in Arnhem bij Vitesse (2-0).

Goed nieuws voor de wedstrijd van vanavond om 20.45 uur in de Grolsch Veste tegen FC Twente is in elk geval dat Lex Immers terugkeert van een schorsing. Met Immers als de flexibele stofzuiger met de uitschuifbare benen en naast hem Nasser El Khayati als de creatieve duizendpoot staat het middenveld weer als het moet staan; dit duo legde tegen Heracles de basis voor de grootste thuiszege van het seizoen (4-1) en zal ook vanavond de regie moeten voeren op een waarschijnlijk besneeuwd veld.

Ook Tyronne Ebuehi keert terug van een schorsing. Melvyn Lorenzen is geblesseerd en wordt vervangen door Elson Hooi. Groenendijk gunt Bjørn Johnsen een basisplaats in de spits ten koste van Erik Falkenburg. Tegenvaller is dat de roverhoofdman van de Haagse verdediging, Tom Beugelsdijk, door een hamstringblessure niet van de partij zal zijn.

De wedstrijd van vanavond in Enschede betekent ook het weerzien met Danny Holla, die tussen 2012 en 2014 in het geel-groen speelde.

Op bijgaande video geeft Fons Groenendijk zijn voorbeschouwing.

Print Friendly, PDF & Email