De Koningstunnel is vanavond vanaf 21 uur afgesloten voor verkeer. Dat duurt tot morgenochtend 6 uur. Dat heeft te maken met onderhoudswerkzaamheden. Aanvankelijk zou de tunnel afgelopen maandagnacht dicht gaan, maar wegens het winterse weer werd dat uitgesteld naar vannacht.

De tunnel is in beide richtingen afgesloten. Verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via het Prins Bernhardviaduct, Laan van Nieuw Oost Indië, Benoordenhoutseweg, Zuid Hollandlaan. Is het werk eerder klaar, dan gaat de tunnel ook eerder weer open. De tunnel in het verlengde van de Raamweg is direct naast station Den Haag Centraal gelegen en is een belangrijke schakel voor het autoverkeer vanuit de Haagse binnenstad richting Binckhorst. De doorgang stamt uit 2000.

Volgend jaar gaat de tunnel langer dicht: gedurende acht maanden tussen maart en november 2019. De bestaande installaties in de tunnel worden dan compleet vernieuwd en uitgebreid. Daarbij gaat het om verlichting, ventilatie, verkeersdetectie, camera’s, noodtelefoons en vuilwaterpompen.

Print Friendly, PDF & Email