Lex Kraft van Ermel (Groep de Mos) heeft een nieuw doel in zijn politieke leven gevonden. Hij wil dat in de raadzaal van Den Haag plek wordt gemaakt voor vier vlaggen: naast de Nederlandse driekleur ook meteen de vlaggen van Den Haag, Scheveningen en Loosduinen.

“De vlaggen zijn uitingen van nationale en lokale Haagse trots. Daar werken wij in de gemeenteraad voor en de vlaggen moeten een constante motivatie voor raadsleden zijn om zich in te zetten voor het Haags belang als onderdeel van de Nederlandse samenleving,” aldus Kraft van Ermel.

Het Haagse raadslid is realistisch en wil eerst maar eens beginnen met het rood-wit-blauw van Nederland, daarbij het voorbeeld volgend van de Tweede Kamer die onlangs op initiatief van SGP en PVV de driekleur introduceerde. Kamervoorzitter Khadija Arib sprak bij die gelegenheid van ‘een bijzonder moment in onze parlementaire geschiedenis’.

Kraft van Ermel ziet zo’n moment ook voor zich in de Haagse raadzaal. “In de 34 jaar dat ik bij de Koninklijk Luchtmacht heb gediend, werd de nationale vlag op mijn werkplek elke dag gehesen. Bij nationale feestdagen in het buitenland was het mij een eer om genodigden toe te spreken met het rood-wit-blauw op het podium,” aldus het raadslid.

Print Friendly, PDF & Email