U moet de hartelijke groeten hebben van Aad Kila. Gisteren (zondag 15 oktober) liepen we de ADO-icoon plotseling tegen het lijf. De driftige middenvelder van weleer debuteerde als sponsor-begeleider en schoof tijdens de ‘late lunch’ voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag-Excelsior (1-2) aan en vertelde honderduit over zijn carrière.

En die carrière begon, zoals Hagenaars en Hagenezen eigenlijk zouden moeten weten, op 13 december 1970 met de uitwedstrijd tegen Sparta onder trainer Václac Ježek. Aad Kila, de geboren Schilderswijker, was toen 17 jaar. Een dag voor zijn debuutwedstrijd, die ADO overigens met 4-2 verloor, tekende vader Kila het contract als wettelijk vertegenwoordiger. Aad Kila speelde tussen 1970 en 1979 ruim 250 wedstrijden voor ADO en won in het seizoen 1974/1975 met de Haagse ploeg de KNVB-beker. Daarna vertrok hij naar FC Twente – om naar vier seizoen weer terug te keren bij de amateurs van ADO.

Aad Kila (64) opende later een koffiehuis aan de Loosduinseweg, was nog even trainer van Spoorwijk en verricht tegenwoordig pr-werkzaamheden voor AJ Sports, de zaal- en veldsportspecialist aan de Dierenselaan.

Hij vertelde gisteren aan tafel nog steeds met tal van collega-voetballers van toen contact te hebben, onder anderen ook met bondscoach Dick Advocaat. Maar met hem alleen overdag, want zoals bekend gaat Advocaat altijd om acht uur ‘s avonds naar bed om elektriciteit uit te sparen.

De late lunch met Aad Kila bestond overigens uit een voorgerecht met een salade van gegrilde groenten met een gepocheerd ei, oude kaas en een kruidendressing; als hoofdgerecht gepaneerde kip en bacon op briochebrood begeleid met knapperige sla, rode ui, paprika-chutney en aardappelwedges; en als nagerecht een chocolade-brownie taartje met ganache, noten en gezouten karamel. We melden dit zo gedetailleerd, omdat hiermee is bewezen dat wat ADO Den Haag buiten het veld voorschotelt een stuk beter is dan wat het op het veld laat zien; althans, dat gold in elk geval gisteren.

Aad Kila, met mascotte, in de brasserie van ADO Den Haag.

Print Friendly, PDF & Email