Sport verbroedert, en zo kunnen we deze vrijdag in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag getuige zijn van een unieke voetbalmix. Dan spelen leden van de Tweede Kamer Henk Krol (fractievoorzitter 50Plus) en Tunahan Kuzu (fractievoorzitter DENK) samen met onder andere Tom Beugelsdijk (de roverhoofdman van ADO Den Haag) in één elftal.

De wedstrijd van politici aangevuld met spelers van ADO tegen een team van ex-internationals vormt vrijdag de omlijsting van het zogeheten OldStars Walking Football toernooi, waarbij circa 400 60-plussers de kleuren van hun Eredivisie- Jupiler League-club vertegenwoordigen. Vrijdag 6 oktober is het bovendien Nationale Ouderendag.

OldStars is een maatschappelijk project, in 2013 gestart door de Eredivisie in samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij, met als doel 60-plussers in beweging te brengen, zowel fysiek als sociaal. Door samen te voetballen komen deze 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Bij OldStars wordt er gevoetbald volgens het ‘Walking Football’ principe. De velden en goals zijn kleiner, er mag niet boven heuphoogte gespeeld worden, slidings en rennen zijn niet toegestaan.

Rondom dit toernooi organiseren de KNVB, Coöperatie Eerste Divisie, FBO en Eredivisie CV een werkbezoek voor leden van de Tweede Kamer met de portefeuilles sport en preventie, waarbij wordt ingegaan op de kansen die voetbal biedt in zorgpreventie.

Het OldStars-toernooi begint om 11.30 uur. Een halfuur daarvoor is de officiële openingswedstrijd tussen Kamerleden en ex-internationals. Opstelling Tweede Kamer (onder voorbehoud van politieke agenda): Henk Krol (fractievoorzitter 50Plus), Tunahan Kuzu (fractievoorzitter DENK), Antje Diertens (D66 Tweede Kamerlid), Jurjen Hoekstra (beleidsmedewerker D66) en aangevuld met (voormalig) ADO Den Haag-spelers Jan-Paul Saeijs, Frans Danen, Jeffrey van As, Dirk Heesen en Tom Beugelsdijk. Opstelling team ex-Internationals: Sjaak Swart, Ben Wijnstekers, Simon Tahamata, Ernie Brandts, Peter Houtman en Kees Kist.

foto: Creative Commons

Print Friendly, PDF & Email