Den Haag Fossielvrij houdt aankomende zondag (17 december) samen met SlowTalk een praatsessie over klimaatverandering. Iedereen die is geïnteresseerd in klimaatverandering, is van harte uitgenodigd.

De sessie is zondag van 14 tot 16 uur (inloop vanaf 13.45 uur) in Bazaar of Ideas aan Hoefkade 9 in Den Haag. De toegang is gratis. Opgeven is niet verplicht, maar mag via het evenement op Facebook of Meetup.

“Het leek ons goed om laagdrempelige gesprekken over klimaatverandering te organiseren,” aldus Martijn Schackmann van Den Haag Fossielvrij. “Klimaatverandering is een groot probleem, maar ook een probleem dat door mensen is veroorzaakt en door mensen moet worden opgelost. Ik wil stilstaan bij vragen als: hoe heeft het zover met klimaatverandering kunnen komen? En: wat kan ik als individu doen?”

Den Haag Fossielvrij is een burgerinitiatief dat de gemeente zo snel mogelijk van fossiele brandstoffen af wil hebben. Om dat te bereiken, spreekt de organisatie bijvoorbeeld in bij gemeenteraadsvergaderingen en organiseert ze jaarlijks de Haagse Fietsparade voor het Klimaat, waaraan afgelopen september 105 organisaties uit de stad meededen.

Hugo, van SlowTalk: “Ik wil dat we een goed gesprek hebben, waarin iedereen aan bod kan komen. Klimaatverandering is daarbij voor mij een aanleiding. Ik geloof dat we met goede gesprekken de polarisatie in de maatschappij tegen kunnen gaan, om uiteindelijk te komen tot veranderingen die hard nodig zijn.”

(op de foto de mensen van Den Haag Fossielvrij; foto: Laura Ponchel Photographies)

Print Friendly, PDF & Email