ADO Den Haag leek bij Vitesse op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, maar werd in de slotfase toch met 2-0 verslagen. De verdiende openingstreffer viel pas in de 87e minuut en kwam op naam van Matt Miazga. De Amerikaanse verdediger kopte fraai in uit een hoekschop van Mason Mount. Diep in de extra tijd besliste Bryan Linssen uit een succesvolle counter het duel, dat pas na de rust goed op gang kwam.

ADO Den Haag moest vanaf de 71e minuut met tien man verder na de tweede gele kaart voor Tyronne Ebuehi (foto). De middenmoter knokte dapper door, maar bezweek in de eindfase toch onder de Arnhemse druk.

Vitesse had na een teleurstellende eerste helft een groot overwicht in het tweede bedrijf. De winnende goal leek echter uit te blijven. Aanvaller Tim Matavz miste namens de thuisclub in de vijftigste minuut een strafschop. Doelman Robert Zwinkels redde bekwaam.

Daarna belandde de bal twee keer op de paal en een keer op de lat achter de fortuinlijke Haagse keeper. Miazga brak echter alsnog de ban waarna Linssen de eerste zege in de laatste vier competitieduels veiligstelde. De Arnhemse ploeg, die donderdag bij Lazio (1-1) werd uitgeschakeld in de Europa League, bleef zesde op de ranglijst. ADO zakte naar de elfde plek.

Bron: ANP
Foto: Orange Pictures

Print Friendly, PDF & Email