Workshops fileren en garnalen pellen, sterke verhalen over vangstmethodes, kookdemonstraties – en natuurlijk heel veel vis eten. Zie daar de ingrediënten van een van de jongste en tegelijk leukste festivals op de almaar uitdijende evenementenkalender van Den Haag en Scheveningen: het culinaire festival VISSCH in de visafslag van Scheveningen.

Hoewel Scheveningen als badplaats tegenwoordig vooral de aandacht trekt, is het al honderden jaren een centrum voor de zeevisserij. De visserij bepaalde tot voor kort het beeld van Scheveningen; zeker toen in 1903 de zeehaven werd geopend en de haringvangst maar aan één naam werd gekoppeld. Na Vlaggetjesdag geldt VISSCH nu als een nieuw, ambitieus project om de Scheveningse vis weer prominent op de kaart te zetten.

Het culinaire visfestival plaatst de visserij in dit nieuwe perspectief en laat bezoekers ervaren wat Scheveningse vis is; de bereiding en het proeven zijn uitgangspunten tijdens dit festival waarin visserij, horeca en consument elkaar ontmoeten.

VISSCH opent vandaag (vrijdag 6 oktober) om 17 uur (tot 22 uur). Zaterdag en zondag is het festival van respectievelijk 12 tot 22 en van 12 tot 19 uur. De entree is gratis. De ingang van VISSCH is aan de Visafslagweg tegenover de viswinkels van Simonis en Roeleveld (dus niet aan de waterkant).

Sfeerbeeld van VISSCH 2016. (foto: Sacha Grootjans)

Print Friendly, PDF & Email