Melissa Frieser is deze week overladen met bloemen en complimenten. De onverschrokken Haagse (38) zorgde er afgelopen dinsdagavond met heldhaftig optreden voor dat niet alleen een overval van de Albert Heijn aan de Hildo Kroplaan in Den Haag werd verijdeld, maar ook dat de overvaller, een 47-jarige man, nog dezelfde avond kon worden opgepakt.

Bloemen kreeg Melissa onder meer van de politie Loosduinen (“Nogmaals bedankt!”) en van de betreffende supermarkt. Op zijn Facebook-pagina gaat Albert Heijn Houtwijk uitgebreid in op de gebeurtenissen.

“De afgelopen dagen is onze winkel veelvuldig in het nieuws geweest door een heel laffe daad. Een overval. Wij hebben heel veel tijd en aandacht besteed aan de opvang en ondersteuning van onze medewerkers. Dit zullen we de komende tijd blijven doen. Los daarvan is deze overval op een heel bijzondere wijze afgelopen. Dankzij een heel moedige klant. Een klant die opstond tegen geweld, tegen de overvaller en op een ongelooflijk moedige en bizarre manier ervoor heeft gezorgd dat de overvaller een halt toe is geroepen en nu is aangehouden door de politie. Wij hebben vandaag de klant, Melissa, mogen ontmoeten. Wij wilden heel graag met haar in contact komen om haar te bedanken. Uit handen van onze operationeel manager Edwin Spliet heeft zij een enorme bos bloemen gehad en hebben wij haar verblijd met een aantal mooie verrassingen. Melissa heeft ons verteld hoe zij de situatie heeft beoordeeld en van daaruit besloot te handelen. Wij kunnen dit enorm waarderen, maar tegelijkertijd willen wij ook benadrukken dat het niet het protocol van Albert Heijn is. Beste Melissa, wij hebben enorm veel bewondering, respect en waardering voor jouw handelen. De emotionele schade voor onze medewerkers en klanten was nog groter geweest als jij dit niet had gedaan. Onze dank is groter dan wij in woorden kunnen uitdrukken. Ongelooflijk bedankt namens alle medewerkers van Albert Heijn,” zo luidt de verklaring van de supermarkt in Houtwijk.

Eerder al ontving Melissa Frieser bloemen uit handen van Richard de Mos. De Haagse is campagnemedewerker van Groep de Mos en wilde die bewuste avond bij Albert Heijn nog even snel boodschappen doen; zij was net teruggekeerd van een verhitte informatieavond in de Julianakerk aan de Schalk Burgerstraat over de uitbreiding van betaald parkeren in Schilderswijk en Transvaal.

Bloemen van de politie Loosduinen voor Melissa Frieser. Foto onder: samen met Edwin Spliet, operationeel manager van Albert Heijn aan de Hildo Kroplaan, waar Melissa haar heldendaden vertoonde.

 

Print Friendly, PDF & Email