Een verwarde man sprong zaterdagmiddag op station Hollands Spoor voor een aankomende trein, maar als door een wonder heeft hij de val overleefd. Hij lijkt er zelfs geen zwaar lichamelijk letsel aan te hebben overgehouden.

Omstreeks 13.20 uur kwam een trein vanuit Rotterdam aan op spoor 6. Vlak voordat hij tot stilstand kwam, sprong plotseling een man voor de trein en belandde onder het treinstel. Direct werden de hulpdiensten gealarmeerd en werden de perrons ontruimd. Hoewel de man aanvankelijk bewegingloos bleef liggen, hield hij aan de aanrijding alleen wat schaafverwondingen over. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht en daarna ondergebracht bij de Opvang Verwarde Personen waar hij geestelijke zorg krijgt aangeboden.

Vanwege het tijdstip was het op het moment dat de man voor de trein sprong, druk op de perrons en hebben vermoedelijk veel mensen de man voor de trein zien springen. Politie Hoefkade benadrukt dat deze mensen gebruik kunnen maken van slachtofferhulp wanneer zij daar behoefte aan hebben.

Bent u getuige geweest zaterdag en denkt u baat te kunnen hebben bij slachtofferhulp? Neem dan contact op met de politie via nummer 0900-8844. U kunt bij het regionaal service center van de politie uw gegevens achterlaten, waarna Slachtofferhulp Nederland contact met u op zal nemen.

Station Hollands Spoor. (foto: Ferdi de Gier / Creative Commons)

 

Print Friendly, PDF & Email