De recherche heeft vandaag (11 oktober) een 43-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van moord of doodslag. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen zijn advocaat mag spreken.

De aanhouding staat in verband met de vermissing, sinds 28 augustus van dit jaar, van de 48-jarige Portugese Maria de Jesus dos Santos Goncalves Santana uit Den Haag. De recherche heeft aanwijzingen dat de 43-jarige verdachte, partner van de vermiste vrouw, betrokken is bij haar verdwijning. Het team gaat uit van een misdrijf en is een Team Grootschalige Opsporing gestart.

De politie deed vandaag uitgebreid onderzoek in de woning van het stel in Laakkwartier en in het water langs de Neherkade (Laakhaven), achter de woning. De zoeking in het water gebeurde samen met het Landelijk Team Onderwater Zoekingen (LTOZ).

Mocht u denken belangrijke informatie te hebben over de vermiste Maria, dan wordt u dringend verzocht u te melden bij de Dienst Regionale Recherche via de Nationale Opsporingstiplijn 0800–6070 of te bellen met het Team Criminele Inlichtingen op 079-3458999.

Op bijgaande video van de politie ziet u de speuractie op het water van de Neherkade.

Print Friendly, PDF & Email