Bij het opknappen van de Koekamp aan de zuidkant van het Malieveld hoeft niet te worden gevreesd voor een massale bomenkap. Dit heeft wethouder Boudewijn Revis (Buitenruimte, VVD) aan raadslid Peter Bos van de Haagse Stads Partij laten weten.

De Koekamp, onderdeel van het Haagse Bos, staat aan de vooravond van een grondige metamorfose. Het gebied moet de komende jaren onder meer betere wandel- en fietspaden krijgen. Revis zegde toe dat er serieuze pogingen zullen worden gedaan om zoveel mogelijk om de bomen heen werken. De Partij voor de Dieren en diverse natuurorganisaties vinden het splitsen van de Koekamp, door er een ‘fietssnelweg’ in twee richtingen dwars doorheen te leggen, overbodig en een aanslag op bestaande stadsnatuur.

De gemeente wil het park samen met Staatsbosbeheer verbeteren en straks laten aansluiten op de toekomstige (groene) inrichting van het Koningin Julianaplein voor Den Haag CS. Ook is een groene verbinding met het Haagse Bos voorzien. Staatsbosbeheer is eigenaar van de Koekamp.

(foto is een artist impression van de toekomstige Koekamp)

Print Friendly, PDF & Email