Van een rondleiding door Maurits Muis voor de allerkleinsten tot en met een pop-upconcert van contrabassist James Oesi in de Gouden Zaal: het Mauritshuis in Den Haag staat deze kerstvakantie bol van de activiteiten voor de hele familie. Daarbij is entree tot en met 18 jaar gratis.

Kinderen (vanaf 4 jaar) kunnen het Mauritshuis ontdekken samen met Maurits Muis. Hij neemt jeugdige bezoekers mee langs zijn favoriete winterschilderijen: van de ijspret van Hendrik Avercamp tot de herdertjes van Jacob Jordaens. Ook zijn er in het Mauritshuis verschillende workshops voor kinderen zoals winterlandschappen schilderen en zelf verf maken net als de 17de-eeuwse kunstenaars dat deden. Voor het hele gezin zijn er speciale familierondleidingen langs de mooiste, gekste en beroemdste schilderijen van het museum. Bezoekers die liever zelf op pad gaan, kunnen gebruikmaken van het Familie-doe-pakket, de Gouden Tour of de Speurpuzzel.

Uiteraard ook voor volwassenen zijn er in de kerstperiode verschillende activiteiten in het museum. In de Gouden Zaal speelt contrabassist James Oesi op 27 december om 11.30 en 13.30 uur muziek van Bach, Berio en Rabbath. Oesi is één van de weinigen die de contrabas als solo-instrument benadert.

In de kerstperiode gelden op een aantal dagen aangepaste openingstijden. Op Kerstavond (24 december) en Oudejaarsavond (31 december) is het museum geopend van 10 tot 16 uur; op Tweede Kerstdag van 10 tot 18 uur. Op Eerste Kerstdag (25 december) en Nieuwjaarsdag (1 januari) is het museum gesloten.

(foto: het Mauritshuis)

Print Friendly, PDF & Email