Melissa Frieser is gekozen tot Hagenaar van het Jaar 2017. De inmiddels 39-jarige onverschrokken Haagse zorgde er twee maanden geleden voor dat een overvaller nog dezelfde avond van het misdrijf werd opgepakt.

Toen al kreeg Melissa enorme bijval uit alle hoeken van de samenleving. Het was een staaltje enorme gemeenschapszin, waarvoor bovendien moed nodig was. Den Haag heeft haar daarvoor nu beloond.

Op die bewuste avond in oktober kwam Melissa Frieser net terug van een informatiebijeenkomst over betaald parkeren in de Schilderswijk waar zij als campagnelid van Groep de Mos – oppositiepartij in de gemeenteraad van Den Haag – bij aanwezig was. Melissa moest nog even snel een boodschap doen bij Albert Heijn aan de Hildo Kroplaan, en kwam toen plotseling oog in oog te staan met een gemaskerde man met een wapen…

Uit het politierapport van destijds: “Omstreeks acht uur liep een gemaskerde man met vuurwapen naar binnen. De man bedreigde daar het winkelend publiek en personeel en riep dat iedereen moest gaan liggen. Een 38-jarige bezoekster liet zich echter niet door de overvaller intimideren. “Ik ga niet liggen voor jou, met je neppistool,” riep de vrouw terug – en vervolgens gaf zij de overvaller een harde trap tegen zijn knieschijf. Een andere bezoeker, die zich bij de kassa schuil hield, besloot op dat moment om ook in actie te komen en begon hard met snoep naar de overvaller te gooien. De overvaller sloeg op de vlucht, met de knietrapster en snoepgooier in zijn kielzog. Onderweg, ter hoogte van het Bokkefortpark, hield de vrouw een scooterrijder staande en ze sommeerde de bestuurder om met haar achterop de achtervolging op gepaste afstand in te zetten. Aangekomen bij een verzorgingstehuis aan de Burgemeester Waldeckstraat zagen de twee dat de verdachte zich probeerde te verstoppen in de bosschages. Terwijl de bestuurder van de scooter de wacht hield, belde de 38-jarige vrouw de politie om de schuilplaats van de overvaller door te geven. Kort daarna hielden agenten hem in de bosschages bij het verzorgingstehuis aan met getrokken dienstwapen. De 47-jarige overvaller zit vast.”

De rest is geschiedenis. Melissa Frieser is van 38 inmiddels 39 geworden. En nu dus, zoals het AD zojuist meldde: Hagenaar van het Jaar!

(foto: Politie Loosduinen – van wie Melissa Frieser daags na de door haar verijdelde overval bloemen kreeg)

Print Friendly, PDF & Email