Ze hebben er weer een! Het speciale EVA-team van de politie-eenheid Den Haag heeft op de Weteringkade een 32-jarige man gearresteerd, die nog een straf van vijf jaar moet uitzitten in het buitenland.

De man, afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, was in 2016 in Spanje betrokken bij een steekincident waarbij hij twee mensen had verwond. Door de Spaanse justitie werd hij tot vijf jaar cel veroordeeld.

“Omdat de man onvindbaar was voor de Spaanse autoriteiten, werd voor hem een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd,” aldus de coördinator van het EVA-team. “In een lopend onderzoek kwamen wij de man op het spoor.” De man is overgebracht naar het politiebureau en zal na tussenkomst van de rechter-commissaris worden uitgeleverd aan Spanje.

Het EVA-team houdt zich actief bezig met de opsporing van veroordeelden binnen de eenheid Den Haag. Het team richt zich vooral op veroordeelden die nog een forse vrijheidsstraf open hebben staan en onvindbaar lijken. EVA staat voor Executie Vonnissen Afgestraften.

Print Friendly, PDF & Email