Met een traan zeggen we dag tegen Broodje Dopmeijer

12 April 2018, 15:06 uur
Ondernemen
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De smaak van Den Haag verarmt en de geschiedenis wordt rijker. Met Broodje Dopmeijer verliest de stad een unieke broodjeszaak. Bewaard blijven de mooie herinneringen aan John (Sjon voor intimi) en Alie Dopmeijer, hun unieke broodjes uit eigen keuken en de opvallend rode neonreclame, die in het Haags Historisch Museum komt te hangen. De gemeente kon niemand vrijmaken voor een officieel eerbetoon. De burgemeester stuurde een aardige brief met de complimenten.

Op de laatste openingsdag, vandaag, 12 april 2018, is het drukker dan ooit. Het lijkt wel alsof Den Haag de zaak niet los wil laten. De gesprekken gaan over de eigen receptuur van de familie Dopmeijer, waardoor de harde gehaktballen en die uit de jus, de diverse soorten kroketten, het warme vlees, de ragout en de hachee van hoofdklasse waren. Daarbij was Dopmeijer vermaard vanwege de broodjes uierboord, oftewel koeietiet. Het was allemaal ouderwets zorgvuldig en lekker bereid en oversteeg het begrip ‘food’, dat tegenwoordig ons eten tot een product degradeert.

Een goede broodjeszaak is hard werken en voor John en Alie Dopmeijer was de tijd gekomen om ermee op te houden. Opvolging was er niet, tot groot verdriet van de trouwe klantenkring. Voor hen wordt het stil genieten, voor de klantenkring wordt het tevergeefs zoeken naar de ouderwets Hollandse broodjes.