In de raadsvergadering van donderdag 19 april zullen Michel Rogier en Ismet Bingöl voor het CDA Den Haag worden beëdigd als fractievertegenwoordiger. Dit houdt in dat zij de fractie ondersteunen en het woord voeren in diverse raadscommissies. Michel Rogier maakte sinds 2010 deel uit van de CDA-fractie, die in de nieuwe raad wederom 3 zetels heeft. Rogier, de nummer 3 op de kandidatenlijst, zag de derde raadszetel echter aan zijn neus voorbijgaan, omdat Kavish Partiman op basis van voorkeurstemmen werd gekozen.

Rogier was in de raad woordvoerder Ruimtelijke Ordening, Verkeer, Openbaar Vervoer, Duurzaamheid, Onderwijs, uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Ambulante Handel, Stadsdeel Centrum en Stadsdeel Loosduinen. Hij maakte zich in deze periode sterk voor goed openbaar vervoer in Den Haag en de metropoolregio Rotterdam-Den Haag. Vooral de sociale functie van het OV vond en vindt hij belangrijk, zoals de bus- en tramlijnen in en langs woonwijken en binnenstedelijk gebieden zoals de Paul Krugerlaan, Beeklaan, of de Hobbemastraat. Hij verzette zich tegen het schrappen van tram- en buslijnen en staat erop dat nieuwe wijken zoals Vroondaal goed op het netwerk worden aangesloten. Ook maakte Michel Rogier zich sterk voor Haags Cultureel erfgoed en de komst van een pop-museum. Rogier: “De komende tijd blijf ik woordvoerder op het gebied van mobiliteit en voor de wijk Loosduinen. Er spelen genoeg kwesties waar het CDA Den Haag van zich kan laten horen.”

Ismet Bingöl stond op nummer 10 van de CDA-kieslijst van de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Hij wist met een sterke campagne bijna 1100 voorkeurstemmen binnen te slepen. Bingöl woont al zo’n 40 jaar in de Schilderswijk en is vanaf zijn jeugd betrokken bij het wel en wee in de wijk. Wat begon als tolken voor anderen, groeide uit tot het opzetten van het nachtpreventieteam, de buurtvaders en het voorzitterschap van bewonersorganisatie de Paraplu. Naast zijn voorzitterschap van de Paraplu is Bingöl ondernemer in de Schilderswijk.

Bingöl: “Ik wil mij nu vanuit het CDA inzetten voor de mensen in de Schilderwijk. Belangrijk is dat er meer woningen komen, want nu wachten mensen zo’n zeven jaar op een huis. Ook het parkeren in de wijk is een aandachtspunt. Familiebezoek is heel belangrijk in deze buurt. Dat moet wel kunnen en betaalbaar blijven.”

(Kavish Partiman, die met voorkeurstemmen voor het CDA in de gemeenteraad is gekomen, ten koste van Michel Rogier, rechts; Rogier blijft nu aan als fractievertegenwoordiger; foto: Kavish Partiman, afkomstig van Twitter)

Print Friendly, PDF & Email