HTM begint klussen bij start zomerdienst-regeling

mainImage
HTM begint klussen bij start zomerdienst-regeling

HTM voert aanstaande zaterdag (14 juli) de zomerdienstregeling in. Evenals voorgaande jaren rijden alle tram- en buslijnen van het Haagse openbaar-vervoersbedrijf dan met aangepaste tijden en frequenties. Voorheen ging de zomerdienst een week vóór de (basis)schoolvakantie in en duurde in totaal zeven weken; dit vaak tot ongenoegen van reizigers. Dit jaar verloopt de zomerdienst gelijktijdig met de schoolvakantie in de regio Den Haag: in totaal zes weken, tot en met 26 augustus. HTM grijpt de relatief rustige zomermaanden aan om werkzaamheden uit te voeren. Hieronder de belangrijkste projecten die gevolgen hebben voor de reizigers.

Onderhoud Tramtunnel Grote Marktstraat; gevolgen voor trams 2, 3, 4, 6. De werkzaamheden starten op zaterdag 14 juli en duren tot en met maandag 30 juli. De sporen in de tramtunnel zijn door veelvuldig gebruik aan vervanging toe. Precies twee jaar geleden heeft HTM het eerste gedeelte van het spoor vernieuwd, deze jaar keer pakt HTM het tweede gedeelte aan. “Met deze meerjarenaanpak voorkomen we dat de tramtunnel in één keer een maand buiten gebruik is, wat een te grote impact zou hebben op het tramverkeer in de stad,” aldus HTM. Trams 2, 3, 4 en 6 rijden tijdens de werkzaamheden een aangepaste route.

Halte Beatrixkwartier; gevolgen voor trams 3 en 4. Tegelijkertijd met het onderhoud aan de tramtunnel werkt HTM aan de sporen bij halte Beatrixkwartier. Er is bewust voor gekozen om deze werkzaamheden te combineren, omdat de omleidingen een alternatief bieden voor dezelfde lijnen. De halte Beatrixkwartier is tijdens de werkzaamheden gesloten.

Werkzaamheden aan halten tram 9 en 11. Een aantal halten van tram 9 en 11 wordt opgeknapt. Het gaat om het aanbrengen van nieuwe geleidelijnen en het opknappen van oversteekplaatsen. Ook wordt waar nodig de bestrating aangepast en het hekwerk vervangen. De halten waaraan gewerkt wordt, blijven in gebruik.

Alle informatie over de zomerdienst en de gevolgen van de werkzaamheden voor tram en bus is te vinden op de website van HTM, de HTM app en bij de HTM Servicepunten. Actuele reisinformatie volgen kan ook via twitter HTM_Reisinfo.

(foto: HTM/Randstadrail)


Foto: Digitaal Dagblad