Lekker uitwaaien dankzij fietsriksja WZH Transvaal

mainImage
Lekker uitwaaien dankzij fietsriksja WZH Transvaal

Sinds vandaag kunnen bewoners en cliënten van woonzorgcentrum WZH Transvaal in Den Haag op stap in een echte fietsriksja. Achterliggende gedachte van WZH Transvaal en ‘Fietsen Alle Jaren’ - de initiatiefnemers - is om ouderen die zelf niet (meer) kunnen fietsen, het gevoel terug te geven van ‘wind door je haren’. Onder begeleiding van riksja-vrijwilligers gaan de ouderen weer langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben, of plekken waar ze niet zomaar meer zouden komen. Onderweg kunnen de passagiers samen kletsen en herinneringen ophalen.

WZH Transvaal is nog op zoek naar vrijwilligers die regelmatig beschikbaar zijn om er met de riksja en een of twee passagiers op uit te gaan. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met elektrische trapondersteuning. “Voordat u begint, krijg u een training in het gebruik van de fiets en in de omgang met de doelgroep, aangeboden door ‘Fietsen Alle Jaren’. Neem vrijblijvend contact op via het servicepunt van WZH Transvaal voor meer informatie: 070-7562900,” schrijft WZH.

De fietsriksja is tot stand gekomen met behulp van een speciale actie, georganiseerd door Bereikbaar Haaglanden en de campagne ga3punt0.nl, en financieel mogelijk gemaakt door de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en Beter Benutten, het mobiliteitsprogramma van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. WZH (Woonzorgcentra Haaglanden) is met twaalf woonzorgcentra, thuiszorg, een revalidatiecentrum en meerdere dagactiviteiten- en ontmoetingscentra een zorgorganisatie in Haaglanden.

(foto: Marlein Heskes Duarte/WZH)


| Foto: Digitaal Dagblad