De moord van afgelopen woensdag in de Jan van Riebeekstraat in Den Haag komt aanstaande dinsdag (14 november) in de tv-uitzending van Opsporing Verzocht en Team West. Het slachtoffer is de Iraanse Ahmad Mola Nissi (52), die voor zijn woning werd doodgeschoten.

Ondanks vragen van bewoners en speculaties op sociale media zegt de politie van Den Haag in dit stadium terughoudend met informatie te moeten zijn. Inmiddels is een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgericht dat, onder leiding van een officier van justitie, de zaak onderzoekt. De 31-jarige Hagenaar die woensdagavond werd aangehouden wegens verdacht gedrag, is weer op vrije voeten.

“We begrijpen heel goed dat er ontzettend veel vragen leven,” zegt de TGO-teamleider. “Uiteraard horen wij ook alle geruchten die de ronde doen en zijn we alert op informatie die voor het onderzoek van belang kan zijn. Voor het slachtoffer, en voor zijn nabestaanden, zetten wij alles op alles om te achterhalen wat er is gebeurd en wie daarvoor verantwoordelijk zijn. En juist in het belang van het onderzoek is het nu zaak om zorgvuldig alles te onderzoeken. Op dit moment ingaan op vragen en geruchten, zou het onderzoek in een later stadium kunnen dwarsbomen. Daarom kiezen wij er op dit moment voor niet inhoudelijk op de zaak in te gaan. Zodra het onderzoek die ruimte biedt of dat noodzakelijk is, komen wij met informatie naar buiten.”

In de hoop meer informatie binnen te krijgen, vraagt het rechercheteam dus dinsdagavond 14 november aandacht voor de zaak in de opsporingsprogramma’s Team West (TV West) en Opsporing Verzocht (NPO1). Mensen die voor die tijd informatie hebben die voor het onderzoek relevant kan zijn, worden met klem verzocht contact op te nemen met het TGO-team via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Slachtoffer Nissi was in eigen land een van de oprichters van de Arabisch-Iraanse verzetsbeweging Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz (ASMLA). De groep eist opheldering over de moord. De Iraanse regering beschouwt ASMLA als een terroristische organisatie.

Print Friendly, PDF & Email