De 29-jarige Hagenaar die gisteren dreigend met een mes het bureau van de Koninklijke Marechaussee op Schiphol Plaza binnenliep en vervolgens werd neergeschoten, is een ‘bekende’ van de marechaussee. De bewakers van de Nederlandse veiligheid brengen hem in verband met eerdere geweldsdelicten op Schiphol, zoals het ingooien van ruiten.

Naar de motieven van de Hagenaar is het een dag na het mes-incident nog steeds gissen. Er wordt vooralsnog geen rekening gehouden met een terroristische daad, aldus de Koninklijke Marechaussee. Op dit moment spreekt de defensie-dienst nog steeds van een ‘verwarde man’.

Toen de Hagenaar het kantoor van de dienst betrad, was daar één bezoeker aanwezig (die meteen in veiligheid werd gebracht) plus een onbekend aantal mensen van de marechaussee. De bedreiger werd in zijn been geschoten en daarna naar het ziekenhuis gebracht. Om half zes ‘s avonds kon Schiphol Plaza weer grotendeels worden vrijgegeven. Het incident zou geen gevolgen hebben gehad voor vertrekkende of aankomende vluchten.

Print Friendly, PDF & Email