Bekenden van de overleden Mitch Henriquez hebben hun hoop gevestigd op de rechter nadat de officier van justitie maandag vroeg om geen straf op te leggen aan twee verdachte agenten. Ex-vriendin Jennifer Petrocthi, moeder van Mitch’ zoon, reageerde geschokt op de eis van de aanklager. Volgens de officier van justitie is er geen bewijs voor verband tussen de nekklem, stompen in het gezicht en het gebruik van pepperspray en het overlijden van de arrestant in 2015. De aanklager denkt dat de agenten wel schuldig zijn aan mishandeling.

”Ik begrijp het niet. Iedereen heeft op de beelden gezien dat er te veel geweld is gebruikt. Er is een schandalig excuus gezocht maar ik hoop dat de rechters toch straf opleggen.” zei Petrocthi, die in tegenstelling tot de boze nabestaanden nog wel bij de rechtszaak aanwezig is.

Haar advocaat Gerald Roethof ergerde zich aan de beoordeling door het Openbaar Ministerie en stelde vragen bij de onafhankelijkheid van de aanklagers. ”Met deze officieren van justitie hebben de verdachten geen advocaten meer nodig. Deze eis is voor agenten geen stimulans om zich in het vervolg in te houden. Ik hoop dat de rechtbank de rug recht houdt.’’

Advocaat Richard Korver, die onder meer de moeder en zussen van Henriquez bijstaat, heeft via Twitter laten weten met een reactie te komen als hij overleg heeft gehad met zijn cliënten.

 

Bron: ANP

Print Friendly, PDF & Email