De gemeente heeft de ambitie het aantal kunstgrasvelden in Den Haag uit te breiden. Ook in 2018 komt daarom een aantal sportclubs en sportparken in aanmerking voor een nieuw of gerenoveerd kunstgrasveld.

Dat zijn HDM (hockey) aan de Theo Mann Bouwmeesterlaan, HBS (hockey) aan de Daal en Bergselaan, GDA (voetbal) aan de Madesteinweg, Quick (voetbal) aan De Savornin Lohmanlaan en Achilles (korfbal) aan het Pomonaplein. Daarnaast krijgt het sportcomplex aan de Laan van Poot 353-355 een nieuw kunstgrasveld (multifunctioneel).

Bij deze keuze betreft het volgens wethouder Rabin Baldewsingh van sport een mix van vier verenigingen met een hoge bespeling van de velden (HDM, HBS, Achilles en Quick), een vereniging met een kwalitatief slecht grasveld (GDA) en een multifunctioneel veld voor diverse sportdisciplines en bezoekers (Laan van Poot).

“Bij HDM, HBS en Laan van Poot wordt een nieuw kunstgrasveld aangelegd en één veld van GDA wordt vervangen voor kunstgras. Bij Achilles zal het huidige kunstgrasveld met de oude maatvoering worden vervangen door kunstgras met de nieuwe maatvoering, zodat er twee speelvelden ontstaan. Quick heeft twee grasvelden die zullen worden vervangen voor kunstgras, waarbij de gemeente de vervanging van één veld financiert en Quick de andere,” aldus de wethouder in zijn toelichting aan de raad.

Print Friendly, PDF & Email