Zoom Media en Haagse Feiten gaan samenwerken, waardoor alle politieke debatten in Den Haag voortaan real-time worden gemonitord. Gebruikers ontvangen een automatische melding als hun onderwerp wordt besproken en kunnen nog tijdens het debat navigeren naar wat eerder is gezegd.

Het aan de Lange Vijverberg in Den Haag gevestigde Zoom Media gebruikt daarvoor de eigen ‘speech to text’ spraakherkenningssoftware. Die monitort alle uitzendingen van plenaire en commissievergaderingen en zet de spraak om in tekst. Die tekst gecombineerd met beeld en geluid zijn dan direct beschikbaar in Haagse Feiten, dat zich afficheert als de belangrijkste toegangspoort tot alle parlementaire informatie.

“Door de toevoeging van real-time debatten en commissievergaderingen wordt Haagse Feiten de meest complete en meest up-to-date politieke monitor van Nederland. Haagse Feiten heeft als doel om het Binnenhof van minuut tot minuut volledig te ontsluiten en inzicht te geven in spelers en processen,” aldus de in Almere gevestigde digitale dienst.

Geïnteresseerden hoeven nu niet meer te wachten op verslagen van vergaderingen. Alle plenaire commissievergaderingen en debatten in Den Haag zijn doorzoekbaar op gesproken tekst terwijl ze nog aan de gang zijn. De vernieuwde politieke monitor beoogt een tijdsbesparing te zijn voor iedereen die politieke debatten volgt.

Print Friendly, PDF & Email