Anne&Max opent volgend jaar alweer zijn derde vestiging in Den Haag. Na Kerkplein en Fahrenheitstraat betrekt het ‘Fresh Food Coffee Café’ in 2018 het pand in de bekende winkelstraat Frederik Hendriklaan, waar tot voor kort DA-drogist was gevestigd. De verbouwing begint binnenkort.

Winkelstraten in de grote steden van Nederland worden steeds meer ‘belevingsplekken’, waar horeca en entertainment de leegkomende panden overnemen van traditionele retailers. Die trend gaat Den Haag uiteraard niet voorbij. Ook op de ‘Fred’ is het aantal horecazaken de afgelopen jaren sterk gegroeid met tal van nieuwe concepten.

Anne&Max, enkele jaren geleden opgericht door ondernemer Wobbe van Zoelen, is een zogeheten franchiseformule op grootstedelijke toplocaties en heeft als missie ‘je huiskamer van de stad’ te zijn. De inrichting is zo gemaakt dat ook alleengaanden zich er op hun gemak voelen. Daarnaast werkt de keten zoveel mogelijk met eerlijke en ambachtelijke producten.

“Lekker smaken moet ook goed voelen.” Anne&Max maakt in zijn communicatie gebruikt van storytelling-principes. Je drinkt hier geen ouderwets ‘Haags bakkie’, maar wordt ondergedompeld in ‘de nieuwe koffiebeleving’. Luister maar naar het verhaal waar Anne&Max zijn koffiebonen haalt: “In het binnenland van Brazilië ten zuidwesten van São Paulo ligt in de streek Minas Garais de plek Cerrado. Hier is Nosse Senhora de Fatima gevestigd. Deze koffieboer heeft acht koffieplantages op 1700 hectare land, waarvan 550 hectare is bebouwd met koffieplanten. Naast koffie wordt er op dit bedrijf ook nog rijst, mais, soja, suikerbiet, mango, vijgen, bananen en eucalyptus verbouwd. De koffieplantages liggen op een hoogte tussen de 950 en 1100 meter. De koffie is op de ‘natural’ (ongewassen) methode bewerkt. Hierbij worden de rode bessen direct voor zo’n veertien dagen op patio’s te drogen gelegd. Van groot belang is dat de bessen de hele dag door gedraaid blijven worden voor een gelijkmatige droging. Het vruchtvlees droogt als een krent om de koffiepit heen. Hierdoor trekken de suikers van het vruchtvlees in de koffiepit die een zoete, volle smaak krijgt.”

Is dat koffiebeleving, of is dat geen koffiebeleving?

(Anne&Max op het Kerkplein in Den Haag; foto: Anne&Max)

Print Friendly, PDF & Email