Wegens spoorwerkzaamheden in de Torenstraat, Riviervismarkt en Dagelijkse Groenmarkt in het centrum van Den Haag, rijdt de populaire tram 16 sinds vandaag (zaterdag 14 oktober) een aangepaste route. Dit gaat naar verwachting enkele maanden duren en betekent onder meer dat het Zeeheldenkwartier gedurende die periode de tram moet missen.

Vanaf het Statenplein rijdt tram 16 via de Eisenhowerlaan naar de Scheveningseweg en via de route van tram 1 naar halte Buitenhof. Daarna rijdt tram 16 via de gebruikelijke route naar het eindpunt Wateringen. Op het deel van de route waar tram 16 niet rijdt, worden bussen (bus 76) ingezet. De bus rijdt tussen beginpunt Statenplein en eindpunt CS/Schedeldoekshaven.

Vervallen tramhalten: Gemeentemuseum/Museon, Groot Hertoginnelaan, Waldeck Pyrmontkade, Van Speijkstraat, Elandstraat, Noordwal, Gravenstraat.

Vervangende tramhalten (tram 1): Kneuterdijk, Mauritskade, Javastraat, Vredespaleis, Arie van der Spuyweg, Adriaan Goekooplaan, Johan de Wittlaan, World Forum.

Route bus 76: Statenplein, Stadhouderslaan, Groot Hertoginnelaan, Laan van Meerdervoort, Zoutmanstraat, rondje Prins Hendrikplein, Zoutmanstraat, Laan van Meerdervoort, Javastraat, Alexanderstraat, Parkstraat, Kneuterdijk, Buitenhof, Spui, Schedeldoekshaven.

Vervangende bushalten: Statenplein, Gemeentemuseum/Museon, Groot Hertoginnelaan, Van Speijkstraat, Javastraat, Mauritskade, Kneuterdijk, Centrum, CS/Schedeldoekshaven.

Bus 76 blijft tot en met 12 november via deze route rijden. Vanaf 13 november is de Torenstraat zover klaar dat de bus hier kan rijden, de route wordt dan aangepast. Vanaf januari 2018 wordt er gewerkt aan de Dagelijkse Groenmarkt, de Gravenstraat en het Buitenhof. Tijdens deze fase van de werkzaamheden wordt opnieuw bekeken wat de beste mogelijkheid is voor de route van de tram en de vervangende bussen. Aan het begin van de zomer van 2018 zijn alle werkzaamheden afgerond, aldus de HTM.

Sinds vandaag komt tram 16 richting Statenkwartier vanaf de Eisenhowerlaan. De aangepaste route heeft te maken met de werkzaamheden aan het Kerkplein (foto hieronder). Deze situatie gaat nog minimaal de rest van het jaar duren.

Print Friendly, PDF & Email