De zee bij Scheveningen ligt klaar voor de verwachte 7000 tot 10.000 dappere dodo’s die morgen afkomen op de grootste Nieuwjaarsduik van Nederland. Het zeewater is circa 5 graden Celsius, er staat waarschijnlijk een stevige wind, dus het moet morgen best te doen zijn…

Vanaf 10.30 uur start de inschrijving nabij de Pier voor wat inmiddels officieel de Unox Nieuwjaarsduik Scheveningen is gaan heten. Rond 11.45 uur is het tijd voor de gezamenlijke warming-up op muziek van de Gebroeders Ko. Om 12.00 uur gaat de duik van start. Wees op tijd als u wilt meedoen, want het maximum aantal deelnemers is gesteld op 10.000. Kosten bedragen 3 euro, ter plekke te betalen tijdens de inschrijving.

In 2018 viert Den Haag-Scheveningen een jaar lang Feest aan Zee. Precies 200 jaar geleden werd het eerste badhuis opgericht. De Nieuwjaarsduik is de aftrap van het feestjaar en de organisatie geeft de duik daarom graag een historisch tintje. Ofwel: deelnemers worden verzocht in een ouderwets nostalgisch badpak te komen duiken. De mooiste verschijning wint een gratis overnachting in het Kurhaus Hotel.

De Nieuwjaarsduik Scheveningen begon in 1965 op initiatief van Jan van Scheijndel, de ex-Kanaalzwemmer van Zwemclub Residentie. De duik werd toen door zeven deelnemers genomen.

Print Friendly, PDF & Email