Den Haag, uitgeroepen tot de groenste stad van Nederland, riep inwoners onlangs op hun favoriete groene plek in de stad te filmen of te fotograferen. In totaal ontving de gemeente bijna 300 inzendingen voor deze foto- en filmwedstrijd, waarvan de winnaars nu bekend zijn.

De eerste prijs gaat naar een foto van Michel Wettstein. Hij fotografeerde zichzelf in de woeste branding in zee. De jury was unaniem: “Er zit zoveel actie en energie in deze foto. Hij spat letterlijk van het beeldscherm af. En ook al is het feitelijk geen echt groen dat op de foto staat, dit beeld staat wel voor een op en top Haagse natuurbeleving.”

De tweede prijs gaat naar Kyara Rullens die een bijna sprookjesachtige foto maakte van haar dochter in Clingendael. De jury: “We hebben enorm veel foto’s gekregen van Clingendael, maar deze sprong er echt uit. De tegenstellingen in licht en donker en de grote bomen met een klein meisje in het midden maken deze foto echt uniek.”

Anneloes de Grood is de winnaar van de derde prijs met een foto waarop een Schotse hooglander en een reiger elkaar in de ogen kijken bij een meertje in het Westduinpark. “Bij fotograferen draait het echt om het vastleggen van hét moment. Deze foto is daar het ultieme voorbeeld van!”, aldus de jury.

In de categorie films waren er weinig inzendingen. Maar volgens de jury was er een die er in elk geval met kop en schouders bovenuit stak: de bijdrage van Geoffrey Alkemade. In zijn film vertelt hij waarom landgoed Ockenburgh voor hem zo’n bijzondere plek is. De jury: “Deze film is echt mooi gemaakt. Het is een mooi, persoonlijk verhaal, het is goed gefilmd en gemonteerd.”

De prijswinnaars zijn beloond met plantenbonnen van 100 tot 300 euro.

De jury bestond uit Aletta de Ruiter, secretaris van de AVN (Algemene Vereniging van Natuurbescherming in regio Den Haag), Arien Tuin, groenbeheerder bij de gemeente Den Haag, Jurriaan Brobbel, fotograaf die vaak in opdracht van de gemeente werkt, en Eelco Wijninga, filmproducent bij Cue Creative. De winnende foto’s zijn hier te zien.

Print Friendly, PDF & Email