Burenruzie eetcafé Foots opgelost met verhuizing

mainImage
Burenruzie eetcafé Foots opgelost met verhuizing

Aan de burenruzie tussen uitbaatster Soesila Sewratan van muziek- en eetcafé Foots aan de Reinkenstraat in Den Haag en haar bovenburen lijkt vooralsnog een vredig einde te komen: de bovenburen gaan verhuizen. Vanaf augustus nemen nieuwe bewoners hun intrek in het boven het café gelegen appartement. “Ik ben heel erg opgelucht,” zegt Soesila Sewratan tegen radiostation Den Haag FM. “Het gedoe lijkt nu eindelijk over te zijn. Ik kan nu eindelijk gewoon weer mijn winkeltje draaien.”

De strijd met de buren heeft er flink ingehakt bij de onderneemster. “Dit verhaal kent geen winnaars. De bovenburen hebben hier niet prettig gewoond en het heeft mij bijna mijn huwelijk en mijn volledige omzet gekost. Ik ging gebukt onder de stress, dit is echt voor niemand leuk geweest.”

Horecaspecialist en raadslid voor Groep de Mos Ralf Sluijs is blij voor Sewratan. “We hebben ons in de bittere strijd met de buren altijd achter Soesila en haar ondernemerschap geschaard. Ik ben dan ook dolgelukkig dat Soes eindelijk weer ‘foots’ aan de grond heeft gekregen. Dat heeft deze harde werkster meer dan verdiend,” aldus Sluijs. Het raadslid verwacht dat het horecabeleid van de nieuwe stadscoalitie zaken als Foots in de toekomst zal helpen. “Het horecabeleid van onze coalitie wordt gebaseerd op realistischer geluidsnormen, ruimere openingstijden en een soepeler terras- en vergunningenbeleid. Ik weet zeker dat veel horecaondernemers zoals Soesila daar erg blij van worden."


| Foto: Digitaal Dagblad