GL roept Happy Tosti uit tot Werkgever van het Jaar

mainImage
GL roept Happy Tosti uit tot Werkgever van het Jaar

Happy Tosti wint dit jaar de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’. De onderscheiding is een initiatief van GroenLinks en wordt jaarlijks uitgereikt op 1 mei, de Dag van de Arbeid. De partij prijst de Haagse onderneming om haar grote maatschappelijke bijdrage en duurzame beleid.

Happy Tosti is een goedlopende, professionele horecaonderneming die werk biedt aan mensen met een arbeidsbeperking en duurzame keuzes maakt. Binnen een paar jaar groeide Happy Tosti uit tot een bedrijf met vestigingen in heel Nederland. De drie eigenaren Jasper Kool, Sam Holtus en Wibe Smulders bewijzen hiermee dat commercieel succes goed hand in hand kan gaan met maatschappelijk ondernemen en duurzaamheid.

GroenLinks-raadslid Mariëlle Vavier: “Happy Tosti is een inspirerend voorbeeld van sociaal ondernemerschap. Dit bedrijf betekent oneindig veel voor de mensen die er werken en stimuleert andere ondernemers om ook mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Het is ronduit indrukwekkend hoeveel ze in korte tijd voor elkaar hebben gekregen.”

Werkplezier

Bij Happy Tosti ligt de focus op kwaliteit en werkplezier. “Zowel onze gasten als onze medewerkers moeten happy zijn. Als onze tosti’s niet lekker zijn of onze gasten geen goede service krijgen, komen ze niet terug. Het moet dus gewoon goed zijn. Maar wat wij net zo belangrijk vinden, is dat we hier allemaal met plezier werken. Bij alles wat wij doen stellen wij onszelf als team bewust de vraag of we er zelf ook blij van worden.”

Mede-eigenaar Wibe Smulders en bedrijfsleider Winston Vreden namen de prijs in ontvangst in de vestiging aan de Korte Poten in Den Haag. Smulders: “Deze titel is een grote eer en we zijn er heel blij mee. Maar de echte winnaars zijn onze medewerkers, zij verdienen dit dubbel en dwars.”

De prijs werd voor de derde keer uitgereikt. Vorig jaar ging de titel ‘Haagse Werkgever van het Jaar’ naar GreenFox Social Return. In 2016 won Du Nord Rijwielen, initiatiefnemer van de Haagsche Stadsfiets.

(de prijsuitreiking bij Happy Tosti in Den Haag; van links naar rechts: bedrijfsleider Winston Vreden, mede-eigenaar Wibe Smulders en GroenLinks-raadslid Mariëlle Vavier)


| Foto: Digitaal Dagblad