Kappersechtpaar Mariahoeve neemt na 40 jaar afscheid

mainImage
Kappersechtpaar Mariahoeve neemt na 40 jaar afscheid

Aan alles komt een eind en Mariahoeve zal ze missen: tijdens een drukbezochte receptie hebben Fred en Elly Meershoek afscheid genomen van hun geliefde kapsalon aan ’t Kleine Loo in Mariahoeve. Het ondernemersechtpaar heeft de zaak in Den Haag na liefst veertig jaar over gedaan aan de kappersketen van Emiel en Madeleine Zuidgeest.

“Een bijzonder emotioneel moment,” reageerde Fred Meershoek, die tijdens de receptie handen te kort kwam om alle tientallen klanten, relaties en vrienden de hand te schudden. “Ik kan bijna niet geloven dat het nu echt zover is. Maar we hebben in alle opzichten een geweldige tijd en een geslaagd zakelijk leven gehad.”

In Rijswijk begonnen Fred en Elly Meershoek op de Penninglaan hun kappersloopbaan onder de naam ‘Coiffure Alfred’ met een relatief kleine winkel. Na zes jaar vond er een verbouwing plaats, omdat het allemaal te kleinschalig was geworden. “Via een vertegenwoordiger kwamen we een aantal jaren daarna in winkelcentrum Mariahoeve terecht. Het was liefde op het eerste gezicht. In 1978 begonnen we in Mariahoeve. Vanaf de eerste dag heeft de zaak goed gelopen. Op een gegeven moment hadden we zelfs vijf filialen.”

Elly heeft al die jaren als leidinggevende de zaak in Mariahoeve gerund. “We hebben al die jaren met veel plezier gewerkt en deden werkelijk van alles met allemaal leuke mensen om ons heen. Het heeft ons leven enorm verrijkt. We hebben alles bij elkaar 51 jaar in het kappersvak gezeten. Er zijn nog steeds klanten van het eerste uur. We hebben met veel mensen dan ook een speciale band opgebouwd. De klanten waardeerden ons vakmanschap en de gezellig informele sfeer in de zaak.”

Fred en Elly Meershoek zijn blij met de overname door Emiel en Madeleine Zuidgeest en maken zich - als alle watergolven weer rustig zijn gaan liggen - op voor een paar mooie reizen, hun grote liefhebberij.

(tekst en fotografie: Bart Bakker)


| Foto: Digitaal Dagblad