Leergilde Scheveningen gaat nu echt van start

mainImage
Leergilde Scheveningen gaat nu echt van start

Scheveningen krijgt een Leergilde Plus-traject om de jeugd tussen 14 en 18 jaar te helpen een bewuste keuze voor de toekomst te maken. Het initiatief komt voort uit de DDD Award (Dromen, Denken, Doen). De prijs viel op een droom om beter voorbereid tot een beroepskeuze te komen. SVV Gilde Plus maakt deze wens nu waar. 

Veel jonge mensen zijn niet serieus genoeg bezig met hun toekomst, zo is de achterliggende gedachte. De middelbare school slokt hun tijd op en daarbuiten zijn er veel andere zaken belangrijk in hun ontwikkeling. Vaak moet een scholier een studiekeuze maken zonder voldoende te beseffen waar die toe leidt. Of de leerling richt zich al bij voorbaat op een bepaald vakgebied, terwijl zijn ambitie uiteindelijk elders zou kunnen liggen. Die constatering achteraf is een bron voor teleurstelling en kan in de ogen van de initiatiefnemers van SVV Gilde Plus voorkomen worden.

Leergilde Plus wil jongeren meenemen op een avontuurlijk traject om arbeidssectoren te verkennen, de veelheid aan mogelijke banen in kaart te brengen en werkgevers in hun praktijk te leren kennen. Daartoe beschikt SVV Gilde Plus over een groot aantal contacten in het bedrijfsleven. De bereidheid van het eigen bestand aan zzp’ers en werkgevers om de studenten informatie te verschaffen en workshops te bieden is groot.

Vanaf morgen (donderdag 15 februari) wordt het initiatief voorgelegd aan groepen Scheveningse scholieren en hun ouders. Daaruit wordt een eerste groep geselecteerd die begin maart van start gaat met een programma dat gaandeweg op maat wordt gemaakt. Met als standplaats voetbalvereniging SVV Scheveningen is SVV Gilde Plus een initiatief van zzp’ers en ondernemers om de economie van onderaf te activeren en het bedrijfsleven van nieuwe impulsen te voorzien.

(voorzitter Ron Kleijn van SVV Scheveningen neemt de DDD Award in ontvangst voor het idee Leergilde Plus)


Foto: Digitaal Dagblad