Op de Denneweg is er weer tijd voor een toetje

mainImage
Op de Denneweg is er weer tijd voor een toetje

Horeca-ondernemers op de Denneweg in hartje Den Haag reageren verheugd op de aangekondigde proef met een verruiming van de parkeertijd in hun straat. Op de Denneweg gaat vanaf 18.00 uur een maximale parkeerduur van vier uur gelden, waar dat nu nog twee uur is. De verruiming is een uitvloeisel van het nieuwe coalitieakkoord.

“Het neemt ontzettend veel ergernis bij de gasten weg. Met de nieuwe parkeertijd van vier uur kunnen onze gasten zorgeloos blijven zitten tijdens hun diner. En daar draait het toch allemaal om? Zorgeloos genieten,” zegt mede-eigenaar Thomas Bridie van restaurant Dekxels. Ook eigenaar Bas van der Elst van Walter Benedict en assistent-bedrijfsleider Florian Lever van Oker zijn tevreden. “Dit soort maatregelen juichen wij heel erg toe. Het maakt het werken voor ons een stuk prettiger, omdat de gasten meer op hun gemak zitten.”

Horecaspecialist Ralf Sluijs van Groep de Mos, pleitbezorger van de verruiming van de parkeertijden, deelt mee in de vreugde van de ondernemers. “Twee uur parkeren zonder te kunnen verlengen was een rampenplan voor mensen die lekker zaten te tafelen. Met deze pilot tot verruiming van de parkeertijd komt de nieuwe coalitie tegemoet aan een langgekoesterde wens van de ondernemers en daar word ik heel blij van.”

(horecaspecialist en raadslid Ralf Sluijs van Groep de Mos, links, met Thomas Bridie van restaurant Dekxels)


Foto: Digitaal Dagblad