PostNL verwijdert in Den Haag 121 brievenbussen

mainImage
PostNL verwijdert in Den Haag 121 brievenbussen

PostNL gaat in Den Haag 121 brievenbussen weghalen. Dat gebeurt vanaf eind juni op verschillende locaties in de hele stad. Volgens het Haagse postbedrijf worden ze nauwelijks nog gebruikt. “We versturen in Nederland steeds minder post. Brievenbussen die weinig worden gebruikt, verwijderen we of verplaatsen we naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk,” aldus PostNL in een schriftelijke verklaring.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven, aldus PostNL. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen advies uit te brengen over de plannen. PostNL: “Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.”

In totaal telt de stad Den Haag straks nog 239 brievenbussen. In dit document kunt u lezen waar de brievenbussen blijven staan en waar ze verdwijnen.

(fotomontage: PostNL)


| Foto: Digitaal Dagblad