Surfschool The Shore: dit is nou duurzaam ondernemen

mainImage
Surfschool The Shore: dit is nou duurzaam ondernemen

De Partij voor de Dieren reikt maandag 21 mei om 10.30 uur een oorkonde van mededogen uit aan surfschool The Shore in Scheveningen. Het bedrijf onderscheidt zich met talloze initiatieven op het gebied van duurzaamheid en is bijna zelfvoorzienend qua energieverbruik. Op het dak liggen zonnepanelen en zonneboilers, voor duurzame stroom en warmte.

Bovendien serveert de keuken alleen biologische en lokale producten. Op de festivals die The Shore organiseert, worden geen wegwerpglazen gebruikt, maar hardplastic statiegeldcups die acht jaar meegaan. In de surfshop is de zonnebrandcrème ecologisch, zijn de stoelen tweedehands en zijn de poncho’s gemaakt van gevonden handdoeken.

Daarnaast voorkomt The Shore zwerfvuil op het strand. Voor het inleveren van een volle ‘jut-tas’ (een zak verzameld strandafval) werden klanten afgelopen zomer beloond met een gratis kop koffie, een ijsje of korting op hun surfles. Rokers krijgen een draagbare asbak om te voorkomen dat sigaretten, die elk acht liter zeewater kunnen vergiftigen, op het strand belanden.

Fractievoorzitter Christine Teunissen is er trots op dat deze duurzame koploper juist in Scheveningen is gevestigd. “The Shore is een inspirerend voorbeeld voor andere ondernemers, binnen Den Haag en daarbuiten. Het bedrijf laat met een vracht initiatieven zien dat elk onderdeel van de productieketen verduurzaamd kan worden. The Shore heeft een buitengewoon gevoel voor verantwoordelijkheid, creativiteit en doorzettingsvermogen getoond in het verduurzamen van de organisatie en heeft daarmee zijn oorkonde dik verdiend.”


(stockfoto)


Foto: Digitaal Dagblad