De ontwikkelaar van het Legoland Discovery Center op de boulevard van Scheveningen, SENS Real Estate, presenteert woensdag 11 oktober zijn ontwerp aan omwonenden en andere geïnteresseerden. “In aansluiting op de hoogwaardige herinrichting van de boulevard is dit een ontwerp waarin je het oorspronkelijke duinlandschap herkent. Ronde vormen, transparantie en een organisch dak met duinvegetatie zorgen ervoor dat attractie en restaurants opgaan in de omgeving,” zegt de ontwikkelaar zelf over het ontwerp van architectenbureau Filip Mens.

Het Legoland Discovery Center – een kleinere indoorversie van het bekende pretpark – komt op de plek naast het Kurhaus waar momenteel (het voormalige) Vitalizee is gevestigd. Dit gebouw wordt gesloopt voor nieuwbouw met een gebruiksoppervlakte van 5750 vierkante meter, inclusief souterrain en een horecapaviljoen op de tweede verdieping met terras en uitzicht op zee. De oplevering van de nieuwe Scheveningse attractie is voorzien voor september 2019.

SENS Real Estate ontwikkelt het nieuwe gebouw in samenwerking met de gemeente en Merlin Enertainments Group, het moederbedrijf van onder meer Sealife en Madam Tussaud. Tijdens de informatiebijeenkomst op woensdag 11 oktober geven de Haagse ontwikkelaar en de gemeente een toelichting op het tot de verbeelding sprekende ontwerp en op de planning voor de bouw. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De bijeenkomst heeft plaats van 19.15 tot 21.00 uur in de Pier Offices op de pier.

De artist-impressies van het Legoland Discovery Center in Scheveningen. (foto’s: SENS Real Estate en Architectenbureau Filip Mens)

 

Print Friendly, PDF & Email