Happel Cornelisse Verhoeven Architecten hebben het ontwerp van de tijdelijke plenaire zaal voor de Eerste Kamer aan de Lange Voorhout-Kazernestraat in Den Haag gepresenteerd, ook wel bekend als Huis Huguetan, waar voorheen de Koninklijke Bibliotheek en Hoge Raad gevestigd waren.

De zaal biedt tijdens de verbouwing van het Binnenhof van 2020 tot 2025 onderkomen aan de leden van de Eerste Kamer. In de panden komen volgens de site van De Architect werkplekken voor circa 75 medewerkers. Daarnaast is er rekening gehouden met de ontvangst van bezoekers zoals scholieren, dagjesmensen en gasten. Dit voorjaar start de verbouwing.

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de architecten en bouwbedrijven zonder openbare aanbesteding geselecteerd, omdat de renovatie van het Binnenhof om veiligheidsredenen geheim is verklaard.

Print Friendly, PDF & Email