Tantric Dance, of op zijn Hollands tantra-dansen, is in Amsterdam al tien jaar een succes en is nu volgens ‘uitvinder’ Rakesh Mijling ook bezig aan een opmars in Den Haag. Op 17 februari en 17 maart zijn er nieuwe Tantric Dance Party’s in het Haagse Zeeheldentheater.

De dans is ontwikkeld door Art of Loving in Amsterdam van Rakesh Mijling. “Je kunt het zien als een soort dansende ontdekkingsreis met wisselende danspartners, waarin bezoekers zich overgeven aan het contact van het moment. Mannen en vrouwen zijn hierbij afwisselend geblinddoekt, wat een nieuwe dimensie geeft aan de dans. Het gaat niet om danspasjes, maar om echt contact maken. Die blinddoek helpt je om nog meer bij je eigen gevoel te blijven in de dans. En vaak word je dan verrast door wat je ontdekt.”

In tantra-dansen vergroot je al dansend je bewustzijn en leer je meer over jouw manier van contact maken met anderen. “Merk je bijvoorbeeld dat je erg veel controle wil in een dans, dan zou het zomaar kunnen dat je ook in contacten in het dagelijks leven eens wat losser mag zijn. Zo kunnen er allerlei thema’s aan bod komen. Je speelt met leiding nemen en overgave. Maar ook met het voelen van je lichaam, je verlangens, seksuele energie en het aangeven van grenzen.”

Onderstaande video geeft een goede indruk van Tantric Dance.

Tantric Dance bestaat 10 jaar from Rakesh on Vimeo.

Print Friendly, PDF & Email