D66 wil graag dat Den Haag zich aansluit bij de statiegeldalliantie. Die alliantie heeft als doel milieuvervuiling door plastic flessen en blik tegen te gaan.

“PET-flessen en blik vervuilen onze zee, stranden, straten en bermen. Door statiegeld in te voeren zorgen we ervoor dat er veel meer gerecycled kan worden en dat deze blikjes en flessen niet in onze mooie stad terecht komen,” aldus raadslid Anne Toeters (D66).

Eind november is de statiegeldalliantie opgericht, omdat de Tweede Kamer begin 2018 vergadert over invoering van statiegeld op alle PET-flesjes en blikjes. Inmiddels hebben meerdere steden zich aangesloten bij de alliantie, waaronder Amsterdam en Leiden. Zij geven daarmee aan voor uitbreiding van de Nederlandse statiegeldregeling te zijn. “Door als gemeente Den Haag ook aan te sluiten bij de statiegeldalliantie, dragen we bij aan een breed geluid van overheden, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven richting de regering vóór de invoering van statiegeld op blik en PET-flessen,” zegt Toeters.

D66 heeft het stadsbestuur gevraagd of het dit initiatief tot aansluiting bij de statiegeldalliantie wil steunen.

Print Friendly, PDF & Email