Tien Haagse verenigingen denken er voor 2018 over om hun velden te verlichten met led-lampen. Op 17 sportvelden staan momenteel al de energiezuinige lichtmasten, zoals bij de Haagse korfbalvereniging GKV (foto). Dat heeft het stadsbestuur van Den Haag laten weten naar aanleiding van raadsvragen van D66.

D66 had het college gevraagd sportverenigingen actief te gaan begeleiden bij de verduurzaming van hun accommodaties, zoals veldverlichting. B en w vinden dat echter een taak van de verenigingen zelf, waarbij de gemeente subsidie verstrekt. En bovendien, zo benadrukken de bestuurders, het vervangen van relatief nieuwe lichtmasten is kapitaalvernietiging.

De gemeente biedt sportverenigingen in Den Haag overigens al geruime tijd de mogelijkheid van een (gratis) energiescan aan. Na het uitvoeren van de scan, bespreken medewerkers van Scoren met Energie – waarmee de gemeente samenwerkt – de mogelijkheden en wensen van energiebesparende maatregelen met het bestuur van de vereniging. Hieronder een voorlichtingsfilm van de gemeente Den Haag over Scoren met Energie, daarin vertellen ook de verenigingen zelf over de besparingskansen.

Print Friendly, PDF & Email