Naast de officiële uitreiking van de mantelzorg-erkenning aan tien Haagse werkgevers wordt de Dag van de Mantelzorg (vrijdag 10 november) ook aangegrepen voor een gratis workshop ‘Zorg voor een ander? Zorg goed voor jezelf!’ voor werkende mantelzorgers actief in Den Haag.

Hier krijgen zij antwoorden op vragen als: hoe houd je alle ballen in de lucht? Hoe kom je in je kracht te staan? En ze krijgen tips om het bespreekbaar te maken met collega’s en leidinggevenden.

Mantelzorg (langdurige en onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste) wordt steeds belangrijker. Op dit moment is een op de zes werknemers in Nederland mantelzorger. In de zorg verleent al een op de vier werknemers mantelzorg naast een baan. De komende tien jaar zal het aantal mantelzorgers waarschijnlijk verdubbelen. Het is daarom belangrijk goede mogelijkheden te bieden om werk en mantelzorg te combineren. De gemeente biedt voor haar burgers al diverse ondersteuningsmogelijkheden op dit gebied. Deze zijn te vinden op www.denhaagmantelzorg.nl

 

Print Friendly, PDF & Email