Bezuidenhout Oost wordt het tweede gebied waar de gemeente Den Haag begint met het opruimen van weesfietsen. Dat gebeurt vanaf volgende week maandag (6 november). Fietsen die langer dan 28 dagen ongebruikt en onbeheerd op de openbare weg staan, worden dan verwijderd.

De gemeente vraagt bewoners uit Bezuidenhout Oost die dag mee te lopen met de handhavers om weesfietsen aan te wijzen. Wie dat wil, kan zich tot en met donderdag 2 november opgeven door een e-mail te sturen naar haagsehout@denhaag.nl, met als onderwerp ‘weesfietsen’.

Om de overlast van weesfietsen tegen te gaan, heeft de gemeente de weesfietsenregeling in het leven geroepen. Nog niet in alle wijken en buurten geldt deze regeling. Buurten en wijken worden gekozen op basis van meldingen van bewoners over overlast van weesfietsen, de wijkprogramma’s van de stadsdelen en de leefbaarheidsscan. Vandaag is de gemeente in de wijk Duinoord begonnen met deze opruiming.

Verwijderde fietsen worden bewaard in het Fietsdepot Haaglanden. Op vertoon van het aankoopbewijs van de fiets, verzekeringsdocument of een passende fietssleutel, kan binnen vier weken de fiets worden afgehaald bij het depot aan de Junostraat 24. De kosten hiervoor zijn € 25 per fiets. Niet opgehaalde fietsen worden verkocht of vernietigd.

Print Friendly, PDF & Email