Dat is nog eens een staaltje onvervalste gemeenschapszin! Een 38-jarige vrouw uit Den Haag heeft er gisteren met heldhaftig optreden voor gezorgd dat een overvaller meteen dezelfde avond kon worden opgepakt.

In de Albert Heijn aan de Hildo Kroplaan in Den Haag liep gisteravond omstreeks acht uur een gemaskerde man met vuurwapen naar binnen. De man bedreigde daar het winkelend publiek en personeel en riep dat iedereen moest gaan liggen. Een 38-jarige bezoekster liet zich echter niet door de overvaller intimideren. “Ik ga niet liggen voor jou, met je neppistool,” riep de vrouw terug – en vervolgens gaf zij de overvaller een harde trap tegen zijn knieschijf. Een andere bezoeker, die zich bij de kassa schuil hield, besloot op dat moment om ook in actie te komen en begon hard met snoep naar de overvaller te gooien.

De overvaller sloeg op de vlucht, met de knietrapster en snoepgooier in zijn kielzog. Onderweg, ter hoogte van het Bokkefortpark, hield de vrouw een scooterrijder staande en ze sommeerde de bestuurder om met haar achterop de achtervolging op gepaste afstand in te zetten. Aangekomen bij een verzorgingstehuis aan de Burgemeester Waldeckstraat zagen de twee dat de verdachte zich probeerde te verstoppen in de bosschages. Terwijl de bestuurder van de scooter de wacht hield, belde de 38-jarige vrouw de politie om de schuilplaats van de overvaller door te geven. Kort daarna hielden agenten hem in de bosschages bij het verzorgingstehuis aan met getrokken dienstwapen. De 47-jarige overvaller zit vast.

Print Friendly, PDF & Email