(3e divisie): Quick geeft het bijna nog weg

Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In en tegen SV Oss 1920 scoorde Quick in de eerste helft binnen vijf minuten drie keer (Rachid Bouyaouzan 2x en Marc Boshoff) en ging het met een 0-3 voorsprong rusten, maar in de tweede helft bleek de winst allerminst zeker. Met kunst- en vliegwerk sleepten de Hagenaars een 4-5 zege uit de strijd, maar makkelijk ging dat niet.

De thuisclub kwam pas een kwartier voor tijd op 1-3. Daarna werd het door opnieuw Rachid Bouyaouzan 1-4 en Frank van der Heiden zelfs nog 1-5. Toen de gastheren 2-5 en in de 88ste minuut 3-5 maakten kreeg Quick het toch benauwd. De thuisclub kwam in de laatste minuut van de reguliere speeltijd uit een strafschop zelfs op 4-5, waardoor er nog enkele nerveuze minuten volgden, maar de gasten konden de overwinning toch meenemen naar Den Haag.

Westlandia behaalde in de derde divisie zondag ook de volle drie punten door de uitwedstrijd bij JVC Cuijk in een 0-3 zege om te zetten. De Naaldwijkse treffers kwamen op naam van Giovialli Serbony (2x) en Jedsel Markes. Bij 0-1 (was ook de ruststand) miste Cuijk een strafschop. Het was de vierde overwinning van de ploeg van trainer Edwin Grûnholz.

HBS verloor op eigen veld met duidelijke cijfers van OFC: 1-3. Door deze nederlaag en de overwinningen van Quick en Westlandia ziet de ploeg van trainer Marcel Koning de concurrentie in de onderste regionen van de derde divisie zondag weglopen. De Hagenaars maakten weinig kans, want OFC stond bij rust al met 0-3 voor. In de tweede helft waren de elftallen gelijkwaardig. Berend Kaster scoorde voor de thuisclub, maar met de 1-4 gaf OFC het duidelijke signaal af de overwinning niet meer uit handen te willen geven.